Verdens bedste uddannelse

Verdens bedste uddannelse

Da jeg for 3½ år siden startede min uddannelse på sygeplejerskeskolen i Roskilde, havde jeg aldrig forventet alt det denne uddannelse ville medføre.

Den kølige morgenvind i februar bed mig i kinderne til de blev røde,  mens jeg var på vej op til stationen. Tankerne var mange. Jeg var spændt, forventningsfuld og en smule skeptisk, idet jeg ellers drømte om at blive jordemoder. Den drøm blev dog skudt til jords af det svimlende karaktergennemsnit det krævede/kræver at forløse nye mennesker til denne verden. Bevares, vi kan da godt lege at man nærmest bliver er læge, men klap lige hesten, jordemoder er altså også kun en professionsbachelor

Dog er jeg nu lykkelig for, at jeg ikke var så interesseret i gymnasiet, (som min mor kunne have tænkt sig), så jeg havde fulgt bedre med, taget det mere seriøst og stræbet efter det høje gennemsnit der kunne have bragt mig på min først antagende drømmeuddannelse.
Men ja, det blive sygeplejerske, og hvor er jeg lykkelig for at skæbnen ville mig det!

Vi skal 3½ år tilbage hvor klassen, som aldrig blev den samme igen (mere herom følger), sad ret op og ned, skriblede noter på blokke, computere eller blot lyttede til lærernes velkommende ord.
Vi fik at vide, hvilket de blev ved med at fortælle os gennem uddannelsen, at denne uddannelse ville ændre os totalt! Ikke blot vores faglige viden, men at vi nærmest ikke ville være de samme mennesker når vi om 3½ år ville stå med vores emblem (sygeplejerskeuddannelsens svar på studenterhuen, men en man må have på for evigt, nå ja lige indtil man melder sig ud af fagforeningen). Ja ja tænkte vi, den er god med jer. De påstod, at de fleste af os ikke ville sidde tilbage med den samme kæreste, nå uddannelsen ville være ved ende, hvilket var en udtalelse jeg skeptisk rynkede på næsen over.
Nu står jeg så her, juni 2014 og er FÆRDIG om lidt. BUM en vildt følelse. Og ja, jeg har ændret mig enormt. Helt og aldeles. Både i form af nyerhvervede faglige kompetencer og viden, og en total makeover af min personlighed.
Sygeplejerskeuddannelsen gav mig noget at kæmpe for. Noget at gå op i! Jeg havde i folkeskolen og gymnasiet påtaget mig rollen som hhv. ”klassens klovn”, ”bycyklen” – tak til alle dem der mobbede mig i 8-9 klasse, holdte mig udenfor, og råbte alskens skældsord efter mig på gangen og ud af vinduerne på skolen, det var prikken over i’et i mine ellers slet ikke forvirrende og svære teenageår, ”ligegladeren” – indtil jeg i 3g blev opmærksom på mit dalende karaktergennemsnit og blev bekymret over, om jeg overhovedet ville stå med huen på i sidste ende.

Alle disse roller kunne jeg lægge fra mig og starte på en frisk på sygeplejerskeuddannelsen. Man kan ikke ændre på pigen, men man kan ændre på andres opfattelse af en, og det gjorde jeg. Mere eller mindre succesfuldt, men det bliver en anden gang. Pointen er at man kan starte forfra! Man kan selv bestemme hvem man vil være, og hvad man vil udstråle. Dine værdier og holdninger skal du stadig have med dig, for hvem gider en wannabe? Ingen… Bevares, jeg går stadig ALT for meget op i mit udseende. Tøj, makeup, sko, tasker, hår! Og det der hører sig til nutidens ungdom boligindretning. VILD UNGDOM at ønske sig musselmalet og Kay Bojsen aben! Til tider spørger jeg mig selv om jeg egentlig ville prioritere et menneskes liv eller om jeg ser brandgodt ud. Hmm…Den overlader jeg til moralen og siger selvfølgelig menneskelivet!!

Men ja, ny begyndelse og jeg ville være stræberen. Jeg ville være den bedste og give den max gas! Skolen interesserede mig pludselig. Jeg skulle ikke bedømmes på om jeg kunne regne cosinus og sinus. ADR! Til helvede med differentialregning!! Nu var det virkeligheden der gjaldt og jeg lærte ting jeg rent faktisk skulle bruge til noget!!

Et tip til alle der går i gymnasiet og ligesom mig ikke gad, ikke orkede og ikke forstod hvorfor jeg skulle bruge det satans matematik til en rygende fis: Nej du skal ikke bruge det du lærer på mat B til en skid i fremtiden! Men du skal bruge det NU til det du gerne vil i fremtiden! Ja drenge/piger og fester er det eneste jeres skingrende gale teenagehjerne har at tænke på lige nu! Men tag et koldt bad og hold den i bukserne – og få lavet den åndssvage danskstil, blækregning, fysikrapport eller hvad læreren måtte chikanere jer med! Ellers kommer man til at sidde bitter, og måske endnu mere forvirret, med “uddannelseskataloget” i hænderne og ikke så meget tænke på hvad man vil, men hvad man kan komme ind på.

Til jer der skulle sidde med kataloget og ikke vide hvilken uddannelse i skal søge d. 5 juli: Jeg kan kun anbefale sygeplejerskeuddannelse til alle jer, PAS PÅ KÆMPE KLICHÉ INCOMING, der gerne vil gøre en forskel for andre. Til alle jer der kan lide at arbejde med mennesker. Men først og fremmest så gør det for din egen skyld, fordi det er det DU vil og det DU drømmer om. Det er pisse sejt at være sygeplejerske!

Og har jeg så stadig den samme kæreste? NEJ! Og det havde måske ikke så meget med uddannelsen at gøre, men mere hans følelse af utilstrækkelighed og manglende evne til at kunne imødekomme mine behov. Men det gjorde mig godt i sidste ende!
Pt. står det stille på den front, hvilket jeg ikke er helt tilfreds med, men det skal nok komme. Det kan jo være jeg får støvet en læge op. Men jeg har egentlig ikke travlt med fyrrerne, jeg skal nemlig være sygeplejerske nu.

I

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste uddannelse